Hypotheek zonder advies

Execution only, zelf je hypotheek afsluiten! Het kan.

Wat is execution only en is dit weggelegd voor iedereen? 


alt

Sluit zonder adviseur (advieskosten) online je hypotheek af 

Bij execution only sluit je een financieel product (zoals je hypotheek) af zonder advies. Dat kan alleen als je voldoende kennis en ervaring hebt met financiële producten. Om te bepalen of je voldoende kennis in huis hebt om een financieel product af of over te sluiten zonder adviseur ben je verplicht om eerst een kennis- en ervaringstoets te doen. Deze toets is verplicht voor bijna alle financiële producten die onder het provisieverbod vallen, zoals een hypotheek, een pensioenaanvulling of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Voor- en nadelen van execution only

Execution only kent voor- en nadelen voor de consument. Het grootste voordeel is de prijs. Niet eerder was het mogelijk om zo goedkoop een hypotheek af te sluiten. Een nadeel van het afsluiten van financiële producten zonder daar van tevoren deskundig advies over te hebben gekregen is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de eventuele gevolgen hiervan. 

Een execution only hypotheek is niet voor iedereen geschikt!

Alleen consumenten die volledig op de hoogte zijn van alles met betrekking tot hypotheken en zelf al een besluit hebben genomen welke hypotheekvorm, rentevastperiode en hypotheekverstrekker het beste bij hen past kunnen een financieel product afsluiten zonder advies. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de door jou gemaakte keuzes nadat je de beslissing hebt genomen om een hypotheek af of over te sluiten.


Hypotheekvormen

Wij bieden de volgende aflosvormen aan: een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Andere aflosvormen bieden we i.v.m. de complexiteit (nog) niet aan.

Starters

Als je voor het eerst een woning koopt, dan kun je tegenwoordig alleen nog kiezen uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek als je gebruik wilt maken van renteaftrek. Dat maakt het eenvoudig en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun hypotheek zelf af te sluiten.

Doorstromers

Ben je in het bezit (geweest) van een koopwoning en koop je nu een andere woning of wil je jouw hypotheek oversluiten? Dan kunnen we alleen helpen als je een nieuwe annuïteiten, lineaire of aflossingsvrije hypotheek (of combinatie hiervan) wilt afsluiten.

alt

Wil je toch wat meer zekerheid en advies op maat van een adviseur? Klik hier wij zorgen dat je doorgestuurd wordt naar een erkend  adviseur die voldoet aan de richtlijnen van de AFM.

Begin nu!

Ga direct aan de slag met de aanvraag. Evengoed nog vragen laat het ons weten.


Voor €650,- zelf online je eigen hypotheek afsluiten? ✓ Vanuit huis  ✓ De beste rente  ✓  Goedkoop  ✓  Keuze uit diverse hypotheekverstrekkers ✓ Geen hoge advieskosten  ✓ Snel ✓ Simpel ✓ Het kan!